Welkom op de website van C.O.M. Nederland

Actuele informatie:
De wereldshow van 2025 wordt gehouden in Portugal


Het wereldkampioenschap voor zang- en siervogels van de COM wordt gehouden in Santa Maria de Feira  in Portugal in januari 2025
Voor liefhebbers een unieke kans om Wereldkampioen te worden. Dit klinkt als een hele opgave, maar wie in Nederland op het district, bij de speciaalclub of het NK in de prijzen valt, maakt op de Mondial ook een hele goede kans.
Ook deze editie organiseert COM NL het transport van wedstrijdvogels naar de show in Portugal. 
Het inschrijfgeld is beduidend lager dan we de afgelopen jaren gewend waren. Dit heeft alles te maken met het ruimhartige aanbod van de firma GARVO die de transportkosten voor haar rekening neemt. We gaan er dan ook vanuit dat er meer belangstelling zal zijn voor deelname. Echter: Bij minder aanmeldingen dan 500 vogels beraadt COM NL zich of vervoer financieel mogelijk is. De convoyeurs; Piet Heesakkers, Tonny Kersten-Noy, Martien Strijdveen staan garant voor een maximale verzorging en rekenen op veel vogels en hopen veel inzenders in Portugal te begroeten in hun stand.

Alle informatie, waaronder het COM vraagprogramma en het inschrijfformulier zijn te vinden op de website van www.com-vogels.nl

 

Veterinaire verplichtingen
Het is verplicht om een Eigenaars- en gezondheidsverklaring te hebben voor uw vogels. Dit formulier kunt u downloaden vanaf www.com-vogles.nl  In Apeldoorn waar het verzameltransport georganiseerd wordt komt een dierenarts van de NVWA om de vogels en de papieren te schouwen. Inzenders conformeren zich hiermee aan de EU wet- en regelgeving. De kosten voor de certificering zitten al bij het inschrijfgeld in. Alle duiven en grondvogels dienen gevaccineerd te zijn tegen N.C.D.

Gaat u met uw duiven van de orde Columbiformes: Columbia livia (post- en sierduiven) naar een buitenlandse tentoonstelling zorg dan voor de juiste enting met NCD/Paramyxo entstof. Tropische duifjes zijn daarop uitgezonderd.

 

Vogels inleveren en vervoerskooien
De vogels vertrekken vanuit Duivensport Centrum Apeldoorn, Pr. Beatrixlaan 240 te Apeldoorn. De vogels moeten ingebracht worden in de volgende voorgeschreven vervoerskooitjes:
1. COM kooitje klein (kanaries, exoten, enz)
2. COM kooitje middelgroot (agapornis, grasparkiet, neophema, enz)
3. COM kooi dubbelgroot (vanaf valkparkiet) (zie: www.com-vogels.nl
Van alle vogels moet het ringnummer/volgnummer ingevuld zijn. De kromsnavels worden daarop gecontroleerd i.v.m. de traces-eisen. Vergeet ook niet de eventuele CITES-papieren (ongeschonden kopie) voor de vogels die dat behoeven en de N.C.D.-papieren voor de duiven in te leveren. Voor liefhebbers van grondvogels, zoals kwartels, is het waarschijnlijk niet mogelijk, om vogels in te sturen. Dit is afhankelijk van al dan niet aanwezige vogelgriep.

Informatie/vragen/hulp
Hoofdconvoyeur Piet Heesakkers helpt u graag met uw vragen, verzoeken speciale voeding, advies kooien, enz. Tel: 0031648959508 of mail: com.vogels@gmail.com


Programma

Laatste dag van inschrijving:          

Vogels inleveren in Apeldoorn op  tussen 09.00 en 11.00 uur.
Keurdag: 
Open op: 
Aankomst NL: . U ontvangt een mail na vertrek uit Portugal en een mail enige uren voor de verwachte aankomst. De uitgifte vindt direct plaats na aankomst. Zorg dat u dat kunt regelen en dat er niet een convoyeur op u hoeft te wachten.

Deelname is op eigen risico en COM NL en haar medewerkers  zijn in geen enkel opzicht aansprakelijk  te stellen voor schade of verlies van vogels en/of goederen.

Bestuur COM NL
 

 

Henava
Voor al uw vogelbenodigdheden
tel: 0413-211784
https://www.henava.nl/
Vastgoed totaal
Hier uw advertentie?
Stuur een mail naar: com.vogels@gmail.com
Donateurs
Stravers Torenkranen B.V.
Bouwbedrijf v d Ven Veghel